jessica

jessica

En dagbog om Jessicas forløb

Gå ind på vores hjemmeside www.teamlh.dk

Hjemmetræning

JessicaOprettet af Lise ons, maj 02, 2018 12:44:34

At hjemmetræne, tja oprindeligt lød det ikke så voldsomt, eller omfangsrig.

Men havde vi dengang vidst, hvor hårdt et arbejde det reelt er, så er det ikke sikkert, at vi havde sagt ja.

Samtidig, lige nu, her efter 3. evaluering og fastsættelse af nye fokusområder for de næste tre måneder, slår det mig, at Jessica lige nu, kan ting vi ikke engang drømte om, for 10 måneder siden.

For et år siden, skrev vi under på en handleplan, at vi ville hjemmetræne, startede et samarbejde med Børnespecialisterne og Syddjurs kommune.

Dengang var Jessica 100% afhængig af hjælp, guidening og fysisk støtte

I dag, wow siger jeg bare, fandt tøsen for anden dag i træk, selv sit tøj i klædeskabet. Hun går selv på toilettet (dog kun småt), leger så småt alene, hjælper med borddækning, madlavning, bagning, går ture på 1600 mtr, tager tilløb til at kravle. Kan selv komme ned på gulvet. Hun er blevet opmærksom på at hun gerne vil cykle med far, løbe med mor, læse ord, tælle.

Ja jeg kan blive ved.

Ja, hjemmetræning er ikke en lille udgift for kommunen, men i den sidste ende, skulle det jo gerne ende ud i, at Jessica, hvis hun bliver 18, vil kunne bo i et bofællesskab, være selvhjulpen med verbal guidening. Sikke en besparelse og ikke mindst livskvalitet, fremfor institution.

Jeg er taknemmelig for denne rejse, de milepæle vi passerer, drømmer drømme om hvad Jessica måske kan opnå af ting.

Det er da fantastisk.

Så tak, fordi vi stadig har et samfund hvor dette er muligt. Frygter den dag, det også skal spares væk.

Men indtil da, knokler vi hver dag, hele dagen, 7 dage om ugen, med at træne færdigheder, som de fleste indlærer pr automatik.

Og det er et kæmpe arbejde, at lære hende simple ting, som foran/bagved, at kravle, at tage bukser på når man har været på toilettet. At dække bord, at vente, at at at.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Lene Bugtrup ons, maj 02, 2018 22:33:22

Synd at I ikke fik muligheden tidligere. Det ville have givet hende så mange flere små sejre og mulighed for, bedre, at interagere med de jævnaldrende. Men dejligt at hun er godt på vej, hun skal nok indhente dem. Hun har så mange andre forcer.

Knus fra moster


Oprettet af Mormor ons, maj 02, 2018 13:26:34

Det er så fantastisk.