jessica

jessica

En dagbog om Jessicas forløb

Gå ind på vores hjemmeside www.teamlh.dk

Projekt lige ben

JessicaOprettet af Lise søn, december 10, 2017 20:04:23

I torsdags blev divaen opereret, de skinner og skruer der blev sat ind, for 13 mdr siden, havde nu gjort deres arbejde og skulle ud, inden divaen ville blive hjulbenet :)

Vi, sammen med ortopædkirugen, havde sat os op til at Jessica nok helt klart ikke ville kunne gå efterfølgende. For det kunne hun ikke, nok mest psykisk, men også pga ømhed, sidst.

Men divaen har så max overrasket os, allerede på opvågningen, kunne hun bøje benene, endda løfte mums en, da jeg gav hende bukser på.

Vi lånte en kørestol ned til bilen, fordi de første par dage, skulle benene holdes i ro.

Papirer omkring hvornår hun lå bade, få plastre af mv med hjem, samt smertestillende og en plan over disse.

Så kørte vi fra sygehuset, 3 1/2 time efter vi ankom. Den eneste grund til at det tog så lang tid, var at kirurgen lige mente det max ville tage ham 30 min, det tog så næsten 3 gange så lang tid.....

Kort efter vi kom hjem, der skulle den unge dame på toilet, jeg gjorde klar til at bære hende. Havde båret hende ind fra bilen, da hun lige pga bandager ikke kunne passe sine sko. Men nej, hun skulle ikke bæres, hun gik selv! Dog støttede jeg hende godt under armene.

Fredag valgte hun pludselig at rejse sig og gå selv, ikke lige noget vi havde aftalt. Lørdag gik hun ud til klapvognen og i dag løb hun i stuen.....

Vi er paf, mundlamme og så stolte af den seje tøs. Som bare igen og igen viser hvad hun er gjort af.

Nu skal hun bare hele, så er der kontrol om tre måneder, hvor der skal tages billeder af venstre fod. Den svinger meget ud, fordi hun er platfodet og har for kort akillessene. Ud fra de billeder, skal der vurderes hvordan hun næste gang skal opereres, for når hun med lige ben, har fået øget gangdistance fra små 100 mtr, til knap 1000 mtr. Hvad kan opretning af foden så gøre.

Vi ved det bliver hårdt og smertefuldt. Det er endnu en beslutning, vi har valgt at tage på Jessicas vegne. Men alle dem som ser den udvikling hun er i, forstår os til fulde. Beslutningen har været lang tid undervejs, den har været svær. Vi har søgt andre med den operation, dog uden held. Spurgt fyssen, skolens fys, Børnespecialisterne. Alle har sagt at de ikke kan hjælpe, men hvis kirurgen holder på det vil hjælpe hende, så burde vi nok gøre det.

Så ja, endnu engang skal hun opereres. Måske minimalt kontra hvad hun i forvejen kæmper med, men, vi ønsker livskvalitet og det vil den kunne hjælpe hende til at få. Også selvom hun måske efterhånden har gået rigeligt igennem. Men vi ved, at den ortopæd, er dygtig og har forståelse for Jessicas situation.
Mens vi venter på at komme ind til op.

Endelig vågen igen og lidt sur på far, hvilket hun altid er under opvågning.

Hjemme og velplaceret i sin lænestol, nyder ostekugler og chokoladeknapper, som fortjent efter lang faste

Og divaen fik lov at få skinner og skruer med hjem, dem er hun meget stolt over at kunne vise frem :)  • Kommentarer(1)//jessica.teamlh.dk/#post996