jessica

jessica

En dagbog om Jessicas forløb

Gå ind på vores hjemmeside www.teamlh.dk

Kan skæve ben, blive lige?

JessicaOprettet af Lise ons, maj 10, 2017 21:23:40

Er de skæve ben, blevet mere lige.

Selv en blind, burde kunne se forskellen, på de røntgenbilleder jeg så i dag og hvilken skøn ting. For Jessicas ben er næsten, som i meget tæt på, at være i mål.

Højre ankel og venstre knæ mangler en lille smule, så ortopædkirugen forventer at vi om tre måneder, ligger en plan for at fjerne clips og skruer. For de skal umiddelbart ikke fjernes på samme tid. Så mere end en operation skal der til, desværre. Men lidt vildt, at vi gør det på mindre end et år, noget som de forventede ville tage to år, med hendes medicin behandling.

Dertil, har ortopædkirugen fokus på hendes skæve gang og vinkling på venstre ben.

Ingen tvivl om, at hendes cerebral parese er skyld i en stor del, men han mener klart at der skal gøres yderligere forsøg på at rette den unge dame op.

Allerførst, så kommer der en henvisning til hendes bandagist, da venstre ben er en centimeter kortere end højre, hvilket betyder der skal ligges noget under hendes venstre sko.

Dernæst, vil han se på manuel forlængelse af akillessenen i venstre ben, med cirka 15 grader, hvilket vil foregå med en gipsning, hvor de simpelthen strækker akillessenen 5 grader i 14 dage. Så yderligere 5 grader i 14 dage mere og slutteligt de sidste 5 grader i endnu 14 dage. Det vil sige benet i en gå-gips, fra knæet og ned på venstre ben. Som skiftes hver 14. dag.

Noget af en omgang, som jeg tydeligt ikke lige er fortaler af. Men kunne godt høre på ortopædkirugen, at han mener vi skal prøve.

Den kan forlænges kirurgi, men pga hendes cp, kan det skade benet yderligere. Så det anbefales ikke.

Nu er det så spændende, for har jo allerede snakket med bandagisten, som vi jo var ude og hente indlæg ved i sidste uge. Så lige så snart, jeg får henvisningen på skrift, så skal jeg ringe til den "søde" dame ved kommunen og forklare denne nye udfordring. At der lige skal endnu en bevilling på divaens sko. Hun bliver ikke glad, det er helt sikkert!!!

Anyway. Så er det skønt, at Jessica ikke bare slippes, når benene er lige. Men at lægen kigger på den totale gangfunktion og vil rette alt det han kan rette.

At der så igen, ligger ubehagelige beslutninger, på vores skuldre. Tja, sådan er livet for handi-forældre.

Vi beslutter på vores børns vegne, også selvom vi ved at det kan være en stor smerte, de ikke har lyst til. Vi leger slet og ret gud. Det er sjældent en rar ting, men desværre nødvendigt. Fordi vi første gang sagde ja.  • Kommentarer(1)//jessica.teamlh.dk/#post977